Svensk Plaståtervinning instiftar en ny roll för att ytterligare fördjupa klimat- och hållbarhetsarbetet. Linnea Granström rekryteras som ny klimat- och miljöstrateg och kommer närmast från miljö- och hållbarhetsföretaget 2050 Consulting där hon har arbetat som konsult med spetskompetens inom klimat. Linnea ska bland annat leda arbetet för att nå Svensk Plaståtervinnings ambitiösa klimatmål, och genom det vara drivande i att minska producentkundernas avtryck.

— Vi är oerhört glada att Linnea blir en del av oss. Hon har en djup förståelse för hållbarhetsfrågor och att räkna på klimatnytta. Det blir mycket värdefullt nu när vi växlar upp arbetet med cirkulära plastströmmar och driftsätter Site Zero, säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning.

— Jag ser fram emot att arbeta i en organisation som är så starkt förankrad i hållbarhets- och klimatfrågan. Företaget är på en spännande utvecklingsresa och ligger i framkant i en bransch som snabbt behöver ställa om, säger Linnea Granström, nytillträdd klimat- och miljöstrateg på Svensk Plaståtervinning.

Linnea Granström börjar sin anställning på Svensk Plaståtervinning omgående.

För mer information kontakta:

Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning
0703-80 82 76
mattias.philipsson@svenskplaståtervinning.se