Idag förvärvar Svensk Plaståtervinning Motala Företagspark, en verksamhet som omfattar en 85 000 kvm stor fastighet i Motala. Med förvärvet skapar Svensk Plaståtervinning förutsättningar för framtida expansioner.

— Det här är ett viktigt förvärv som ger oss möjlighet att expandera vår verksamhet och skapa förutsättningar för kraftigt ökad plaståtervinning i Sverige. Det är också en speciell plats med ett fint svenskt industriarv som vi nu får nöjet att ta in i framtiden, berättar Mattias Philipsson, vd på svensk Plaståtervinning.

Svensk Plaståtervinning har sedan tidigare varit hyresgäst i fastigheten och förvärvar nu hela verksamheten av Boröpannan. Motala Företagspark blir ett helägt dotterbolag till Svensk Plaståtervinning och Riksbyggen kommer att ansvara för driften av fastigheten på Svensk Plaståtervinnings uppdrag.

Pressträff om Svensk Plaståtervinnings expansionsplaner

Den 31 augusti arrangerar Svensk Plaståtervinning en pressträff för att berätta mer om framtidsplanerna, och hur Sverige kan bli världsledande inom plaståtervinning. Inbjudan skickas inom kort.

För mer information kontakta:

Mattias Philipsson, vd Svensk Plaståtervinning
0703-80 82 76
mattias.philipsson@svenskplaståtervinning.se
svenskplastatervinning.se

200310 Svensk Plaståtervinning den 10 mars 2020 i Motala.
Foto: Peter Holgersson AB

Svensk Plaståtervinning AB erbjuder ett rikstäckande system för insamling och återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar. Sorteringsanläggningen i Motala har kapacitet att ta emot alla förpackningar från svenska hushåll så att de kan bli nya plastprodukter. Företaget ägs av Plastbranschens Informationsråd, Dagligleverantörernas Förbund, Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel. Tillsammans med de fyra övriga materialbolagen (Svenska Metallkretsen, Pressretur, Returkartong och Svensk Glasåtervinning) äger Svensk Plaståtervinning FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen).