Vill du vara med och ge plastförpackningar nytt liv på Europas största sorteringsanläggning för återvinning av plastförpackningar?

Just nu söker vi

Alla plastförpackningar ska få nytt liv, delar du vår vision?

Svensk Plaståtervinning erbjuder ett rikstäckande system för insamling och återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar. Svensk Plaståtervinning driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Anläggningen har kapacitet att ta emot alla förpackningar från svenska hushåll.

Företaget ägs av Plastbranschens Informationsråd, Dagligleverantörernas Förbund, Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel. Tillsammans med de fyra övriga materialbolagen (Metallkretsen, Pressretur, Returkartong och Svensk Glasåtervinning) äger Svensk Plaståtervinning FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen). Huvudkontoret och återvinningsanläggningen ligger i Motala och har ca 50 anställda.

Uppdraget

Svensk Plaståtervinning sorterar plastförpackningar i Motala som sedan säljs till olika aktörer inom Europa för vidare återvinning. Som Säljare på Svensk Plaståtervinning ansvarar du för försäljningen av samtliga fraktioner som vår verksamhet producerar. Du tar hand om hela processen från införsäljning till signerade avtal och uppföljning.

I ditt ansvar ingår arbetsuppgifter som försäljningsplaner, prognos och budget, kundrevisioner och deltagande i utvecklingsprojekt.

Du arbetar tätt tillsammans med produktion och logistik och rapporterar till bolagets VD. Resor inom Europa är vanligt förekommande.

Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Motala.

Vi söker

Vi söker en säljare som vill hjälpa oss nå vår vision – att alla plastförpackningar ska återvinnas och bli nya plastprodukter. Svensk Plaståtervinning befinner sig i en kraftig utvecklingsfas vilket ställer höga krav på flexibilitet, initiativförmåga, ordningssinne och stresstålighet. Du har ett starkt affärssinne, är förtroendeingivande och har en god social förmåga som skapar starka kundrelationer.

Du har en relevant utbildning med flerårig arbetslivserfarenhet från liknande roller. Erfarenhet från plast- och / eller återvinningsindustrin är meriterande.

Mer information

För mer information ring Conny Besterman (conny.besterman@asb-executive.se), 0706-181162.

Plast som inte återvinns är slöseri med våra gemensamma resurser. Därför har vi bestämt oss för att alla plastförpackningar i vårt land ska återvinnas och bli nya plastprodukter.

Vi har byggt upp Europas största och effektivaste anläggning för plaståtervinning och ett starkt team som jobbar för att visionen ska bli verklighet. Nu söker vi dig som vill vara med oss på resan i en ny roll som

Kvalificerad redovisningsassistent

Svensk Plaståtervinning erbjuder ett rikstäckande system för insamling och återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar. Vi driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Anläggningen har kapacitet att ta emot alla förpackningar från svenska hushåll.

Företaget ägs av Plastbranschens Informationsråd, Dagligleverantörernas Förbund, Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel. Tillsammans med de fyra övriga materialbolagen (Metallkretsen, Pressretur, Returkartong och Svensk Glasåtervinning) äger Svensk Plaståtervinning FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen). Huvudkontoret och återvinningsanläggningen ligger i Motala och har ca 50 anställda.

Ditt ansvar
Som Redovisningsassistent har du en viktig roll i det löpande redovisningsarbetet inom företaget. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

  • Hantering av leverantörsfakturor
  • Lägga betalningsförslag
  • Hantering inbetalningar
  • Avstämning kassa – bank
  • Upprättande av prognos för likvida flöden
  • Övervakning av kundfordringar
  • Hantering av deklarationer avseende sociala avgifter, källskatt, moms, periodisk sammanställning, intrastat och annan rapportering till myndigheter
  • Deltagande i bokslutsarbete

Vårt företag är just nu i en fas av uppbyggnad, vilket innebär att du är med och formar/utvecklar arbetssätt, skapar struktur och dokumenterar våra processer. I din arbetsvardag rapporterar du till företagets Controller och har ett nära samarbete med övriga kollegor.

Din bakgrund
Vi söker dig som har utbildning inom redovisning, exempelvis på YH-nivå, och har arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du är bra på bokföring och har god förståelse för hur de olika delarna inom företagsekonomin hänger ihop.

Mycket goda kunskaper i Excel är ett krav liksom erfarenhet av något affärssystem som exempelvis Monitor.

Som person är du service- och samarbetsinriktad, ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Du ser vad som behöver göras, agerar utifrån verksamhetens behov och följer de tidplaner som finns. Du vill växa med företaget och använder dina kunskaper för att forma och utveckla arbetssätten. Med ett positivt synsätt och öppenhet bidrar du till vårt goda arbetsklimat.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Motala. Omfattningen är 75% med eventuell möjlighet att utöka till 100% i takt med att företaget växer ytterligare.

Din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, till HR@svenskplastatervinning.se, senast den 20 maj 2020. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Mer information
Vid frågor om rollen och arbetsinnehållet, kontakta gärna Marcus Lidstedt, Controller, telefon 0768-44 44 16 eller via e-mail marcus.lidstedt@svenskplastatervinning.se.

Vid frågor av mer allmän karaktär, kontakta gärna Sara Wibeck, HR, via sara.wibeck@svenskplastatervinning.se.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Hittar du ingen ledig tjänst som passar dig?

Hör gärna av dig ändå med din ansökan till info@svenskplastatervinning.se.