Vill du vara med och ge plastförpackningar nytt liv på Europas effektivaste sorteringsanläggning för återvinning av plastförpackningar?

Lediga tjänster

Plast som inte återvinns är slöseri med våra gemensamma resurser. Därför har vi bestämt oss för att alla plastförpackningar i vårt land ska återvinnas och bli nya plastprodukter.

Vi har byggt upp Europas största och effektivaste anläggning för plaståtervinning och ett starkt team som jobbar för att visionen ska bli verklighet. Vi expanderar stadigt vidare och söker nu dig som vill vara med oss på resan i rollen som Inköpsansvarig.

Ditt ansvar

Som Inköpsansvarig är ditt övergripande ansvar att etablera och vidareutveckla inköpsarbetet inom Svensk Plaståtervinning på både strategisk och operativ nivå. Målet är ett hållbart, effektivt och smart inköpsarbete.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

  • Strategiskt leda och genomföra leverantörsbedömningar, förhandlingar, kontrakt och uppföljningar
  • Operativt genomföra upphandlingar och inköp av allt ifrån transporter till material och tjänster i enlighet med verksamhetens mål, riktlinjer, policys och certifieringar
  • Identifiera och agera på behov i verksamheten avseende hela inköpsprocessen
  • Upprätthålla ett nära aktivt samarbete med kollegorna inom främst produktionsteknik, underhåll och logistik, men även övriga kollegor brett inom företaget

Vårt företag är just nu i en fas av uppbyggnad och tillväxt, vilket innebär att du är med och formar och utvecklar arbetssätt, skapar struktur och arbetar för ständiga förbättringar. Du agerar proaktivt med helhetssyn och fattar beslut i samråd med Head of Operations, som även är din närmaste chef. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Motala.

Din profil

Vi söker dig som har:

  • Utbildning inom ekonomi och/eller teknologi på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
  • Flerårig erfarenhet av inköpsarbete, både strategiskt och operativt, med goda affärsresultat
  • Välgrundad förhandlingsvana och god förståelse för avtal och juridik
  • Ett brinnande intresse och förståelse för teknik och produktionsflöden
  • Gedigen datorvana och intresse för att bygga bra digitala arbetssätt
  • God kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska och gärna ytterligare något språk

Som person är du strukturerad med en analytisk förmåga där du kopplar inköpsprocessen till hela bredden inom verksamheten. Du har goda projektledaregenskaper och ser till att involvera kollegor och andra intressenter i rätt tid. Du ser det större sammanhanget och tar fram beslutsunderlag utifrån denna helhetssyn. Stresstålighet, prioriteringsförmåga, affärssinne och noggrannhet kännetecknar ditt arbetssätt och du hanterar affärsrelationerna med integritet.

Du jobbar resultatinriktat med målfokus varje dag och brinner för att vara med och skapa en verksamhet som gör skillnad i samhället. Med ett positivt synsätt och öppenhet bidrar du till vårt goda arbetsklimat.

Din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, till HR@svenskplastatervinning.se, senast den 12 september 2021. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Mer information

Vid frågor om rollen och arbetsinnehållet, kontakta gärna Karin Petersson, Head of Operations, telefon 072-539 24 52, e-mail karin.petersson@svenskplastatervinning.se.

Vid frågor av mer allmän karaktär, kontakta gärna Sara Wibeck, HR, via sara.wibeck@svenskplastatervinning.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Svensk Plaståtervinning erbjuder ett rikstäckande system för insamling och återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar. Vi driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Anläggningen har kapacitet att ta emot alla förpackningar från svenska hushåll.

Företaget ägs av Plastbranschens Informationsråd, Dagligleverantörernas Förbund, Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel. Tillsammans med de fyra övriga materialbolagen (Metallkretsen, Pressretur, Returkartong och Svensk Glasåtervinning) äger Svensk Plaståtervinning FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen). Huvudkontoret och återvinningsanläggningen ligger i Motala och ett 70-tal medarbetare.