Vill du vara med och ge plastförpackningar nytt liv på Europas effektivaste sorteringsanläggning för återvinning av plastförpackningar?

Lediga tjänster

Plast som inte återvinns är slöseri med våra gemensamma resurser. Därför har vi bestämt oss för att alla plastförpackningar i vårt land ska återvinnas och bli nya plastprodukter.

Vi har byggt upp Europas största och effektivaste anläggning för plaståtervinning och ett starkt team som jobbar för att visionen ska bli verklighet. Vi expanderar stadigt vidare och söker nu dig som vill vara med oss på resan i rollen som  

Produktionsteknisk chef

Ditt ansvar

Som Produktionsteknisk chef är ditt övergripande ansvar att vidareutveckla våra tekniska anläggningar för sortering och vidareförädling så att de möter morgondagens krav. Du leder och planerar företagets arbete inom området och har det fulla personalansvaret för i dagsläget en produktionstekniker.

 

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

  • Planera och säkerställa målfokus och effektivitet i såväl det löpande dagliga förbättringsarbetet som framtida satsningar kopplat till produktionsteknik
  • Personalledarskap med allt vad det innebär av daglig kommunikation, medarbetarsamtal, kompetensplanering, rekrytering, introduktion, arbetsmiljö och säkerhet, lönesättning, bemanningsplanering mm
  • Tätt aktivt samarbete med övriga kollegor brett inom företaget samt med externa samarbetspartners
  • Rapporteringar och uppföljning

 

Vårt företag är just nu i en fas av uppbyggnad och tillväxt, vilket innebär att du är med och formar och utvecklar arbetssätt, skapar struktur och arbetar för ständiga förbättringar. Du agerar proaktivt med helhetssyn och fattar de beslut som krävs. Din närmaste chef är Head of Operations och du rapporterar i det dagliga arbetet även till vår produktionschef.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning på civilingenjörsnivå inom maskinteknik eller motsvarande samt dokumenterad ledarerfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av helautomatiska anläggningar. Erfarenhet av optiska system för kvalitetskontroll och/eller sortering är meriterande, liksom erfarenhet av avfallshantering i form av t ex återvinning eller energiproduktion Ett brinnande intresse och förståelse för teknik och produktionsflöden är ett krav. Du har god datorvana samt goda kunskaper i svenska och engelska och gärna ytterligare något språk.

 

Som person har du goda ledaregenskaper som baseras på ett genuint intresse för människor. Du ser till att aktivt involvera teamet och är lyhörd och kommunikativ gentemot såväl din grupp som övriga grupper, funktioner och intressenter. Du ser det större sammanhanget och fattar beslut utifrån denna helhetssyn. Stresstålighet, struktur och noggrannhet kännetecknar ditt arbetssätt och du hanterar personalfrågorna med integritet.

 

Du jobbar resultatinriktat med målfokus varje dag och brinner för att vara med och skapa en verksamhet som gör skillnad i samhället. Med ett positivt synsätt och öppenhet bidrar du till vårt goda arbetsklimat.

 

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Motala.

 

Din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, till HR@svenskplastatervinning.se, senast den 11 april 2021. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan.

 

Mer information

Vid frågor om rollen och arbetsinnehållet, kontakta gärna Karin Petersson, Head of Operations, telefon 072-539 24 52, e-mail karin.petersson@svenskplastatervinning.se.

 

Vid frågor av mer allmän karaktär, kontakta gärna Sara Wibeck, HR, via sara.wibeck@svenskplastatervinning.se.

 

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

 

Svensk Plaståtervinning erbjuder ett rikstäckande system för insamling och återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar. Vi driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Anläggningen har kapacitet att ta emot alla förpackningar från svenska hushåll.

Företaget ägs av Plastbranschens Informationsråd, Dagligleverantörernas Förbund, Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel. Tillsammans med de fyra övriga materialbolagen (Metallkretsen, Pressretur, Returkartong och Svensk Glasåtervinning) äger Svensk Plaståtervinning FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen). Huvudkontoret och återvinningsanläggningen ligger i Motala och har ett 70-tal anställda.