Vill du vara med och ge plastförpackningar nytt liv på Europas effektivaste sorteringsanläggning för återvinning av plastförpackningar?

Lediga tjänster

Plast som inte återvinns är slöseri med våra gemensamma resurser. Därför har vi bestämt oss för att alla plastförpackningar i vårt land ska återvinnas och bli nya plastprodukter.

Vi har byggt upp Europas största och effektivaste anläggning för plaståtervinning och ett starkt team som jobbar för att visionen ska bli verklighet. Vi expanderar stadigt vidare och söker nu dig som vill vara med oss på resan i rollen som:

Produktionsledare

Ditt ansvar

Som Produktionsledare leder du skiftlaget i det dagliga arbetet och har det fulla personalansvaret för en grupp om ca 10-15 personer. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

  • Personalledarskap med allt vad det innebär av daglig kommunikation, medarbetarsamtal, kompetensplanering, rekrytering, introduktion, arbetsmiljö och säkerhet, lönesättning, bemanningsplanering mm
  • Ta ansvar för att skiftlaget når målen, agera proaktivt med helhetssyn och fatta de beslut som krävs
  • Planera, genomföra och följa upp operatörsunderhåll
  • Produktionsrapporteringar och uppföljning
  • Samverka med övriga funktioner för att skapa flyt i verksamheten

Vårt företag är just nu i en fas av uppbyggnad och tillväxt, vilket innebär att du är med och formar och utvecklar arbetssätt, skapar struktur och arbetar för ständiga förbättringar. Du rapporterar till vår produktionschef och har ett nära samarbete med övriga kollegor brett inom företaget. Du är en av fem produktionsledare som ansvarar för varsitt skift och arbetstiden är femskift.

Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning på gymnasienivå samt ledarerfarenhet från en roll produktionsledare/motsvarande i nära samarbete med jämbördiga kollegor. Industrierfarenhet, teknisk förståelse samt förståelse för produktionsflöden är ett krav. Du har god datorvana samt goda kunskaper i svenska och engelska och gärna ytterligare något språk.

Som person har du goda ledaregenskaper som baseras på ett genuint intresse för människor. Du är bra på att skapa teamkänsla och är lyhörd och kommunikativ gentemot såväl din grupp som övriga grupper/funktioner/intressenter. Du ser det större sammanhanget och fattar beslut utifrån denna helhetssyn. Stresstålighet, struktur och noggrannhet kännetecknar ditt arbetssätt och du hanterar personalfrågorna med integritet.

Du jobbar resultatinriktat med målfokus varje dag och brinner för att vara med och skapa en verksamhet som gör skillnad i samhället. Med ett positivt synsätt och öppenhet bidrar du till vårt goda arbetsklimat.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Motala.

Din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, till HR@svenskplastatervinning.se, senast den 30 september 2020. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Mer information

Vid frågor om rollen och arbetsinnehållet, kontakta gärna Thomas Darnell, Produktionschef, telefon 073-366 46 26, e-mail thomas.darnell@svenskplastatervinning.se.

Vid frågor av mer allmän karaktär, kontakta gärna Sara Wibeck, HR, via sara.wibeck@svenskplastatervinning.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Svensk Plaståtervinning erbjuder ett rikstäckande system för insamling och återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar. Vi driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Anläggningen har kapacitet att ta emot alla förpackningar från svenska hushåll.

Företaget ägs av Plastbranschens Informationsråd, Dagligleverantörernas Förbund, Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel. Tillsammans med de fyra övriga materialbolagen (Metallkretsen, Pressretur, Returkartong och Svensk Glasåtervinning) äger Svensk Plaståtervinning FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen). Huvudkontoret och återvinningsanläggningen ligger i Motala och har ca 50 anställda.